Velika srca (ipak) trče

Nažalost, vrijeme u kojem živimo ograničilo nas je u mnogočemu. No, najvažnije je da nismo zaboravili na druge, one kojima je potrebna naša pomoć.

Zato će članovi Kluba cestovnog i planinskog trčanja Samobor i ove godine trčati za štićenike udruge Nova budućnost, a pozivaju i sve njihove sportske prijatelje da im se pridruže.

Iako neće biti organizirana velika akcija koju su zavoljeli štićenici i brojni sudionici, jedno kolo Samoborske zimske trail lige posvetit će upravo djeci iz Udruge. Tako će Klub donirati sav prikupljeni prihod s tog kola lige, a svi će sudionici moći odvojiti i dodatan iznos koji će Klub uplatiti Udruzi.

Posebno blagdansko kolo lige održat će se u subotu, 4. prosinca, s početkom u 10 sati ispred kleti Poljanice, a za tu će prigodu biti otvorena i rekreativna staza duljine 4 kilometra koju mogu proći svi: mame, tate, djedovi, bake, djeca, psi…

Prisjetimo se, Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor od 2014. godine organizira humanitarnu akciju Velika srca trče s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć djeci, štićenicima udruge Nova budućnost. Do sada je prikupljeno gotovo 150.000,00 kuna, što kroz kotizacije, što kroz direktne uplate sponzora. 

Akcija je specifična i po tome što na njoj aktivno sudjeluju djeca iz udruge Nova budućnost koja trče, volontiraju i raduju se jer se kroz ovu aktivnost postiže i najvažnije – njihovo uključivanje u zajednicu i postizanje osjećaja pripadnosti. Važno je naglasiti i kako je ova akcija doprinijela većoj vidljivosti udruge, uključivanju djece u društvo, ali i privlačenju drugih ljudi velikog srca – udruga i pojedinaca koji su se rado uključili u akciju, a i sami organiziraju slične aktivnosti kroz godinu. 

Udruga Nova budućnost djeluje u Samoboru u tri kuće i skrbi o ukupno 30 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a svaka pomoć je dobrodošla kako bi ova djeca živjela što sličnije uvjetima kakvu imaju njihovi vršnjaci u toplini obiteljskog doma. 

Od samog početka akciju podržavamo i mi, Hrvatska udruga kontrolora letenja kao i Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja. Izdvajamo određeni iznos kojim se iznos prikupljen na utrci udvostručuje, a osim donacija, naši članovi svake godine kupuju božićne darove za djecu koje im dijele povodom svetog Nikole. Ove godine, zbog otežane epidemiološke situacije i nemogućnosti posjeta kućama gdje djeca borave, pozivamo sve vas da se pridružite trčanju u organizaciji Kluba iz Samobora kako je gore navedeno ili, ako niste u mogućnosti trčati, uplatite iznos po želji skeniranjem dolje navedenog koda. Svakako vam hvala, već time što ste ovo pročitali, i molimo vas, pošaljite dalje.

Skeniraj bar-kod žiro računa za donacije:
HR4423600001101893097

Najvažnije od svega, akcija je otvorila srca Samoboraca koji i kad ne mogu sudjelovati pronađu način da donesu pokoju sitnicu, slatkiš ili novac koji članovi Kluba odnose djeci.

Idejna začetnica ove akcije je Petra Aralica, a više o akciji možete vidjeti i iz kratkog videa koji smo priredili za prošlu godinu.

Tekst priredila Petra Aralica, adaptirao ZO.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: