1. Međunarodni kongres Terme Selce

Terme Selce priprema 1. Međunarodni kongres Terme Selce 13.5.2022. u Selcu, na temu zdravlja djelatnika u kompanijama: Korporativni wellbeing – sadašnjost & budućnost.

Povod je održanih 23 webinara s preko 700 sudionika, od kojih 10 edukativnih radionica za djelatnike Atlantic grupe (400 iz 5 zemalja), iz kojih su samo potvrdili već poznato s kojim zdravstvenim poteškoćama su suočeni razni profili djelatnika. Ujedno posljedice koronavirusa povećavaju neke od tih poteškoća.


Uz tradiciju od 33 godine, preko 46000 klijenata na posebnim programima iz 87 zemalja, te čak 120 olimpijaca, svakako je moguće dati daljnji doprinos unaprjeđenju zdravlja poslovne zajednice i to cijele godine zahvaljujući i prirodnim mikroklimatskim uvjetima crikveničke rivijere. Medju klijentima su i kontrolori zračnog prometa već 5 godina.

Uz Terme Selce uključuje se i Virgin Pulse – jedna od tvrtki Sir Richarda Bransona, kao globalni lider u unaprjeđenju zdravlja putem online platformi. Više od 16 milijuna korisnika u 190 zemalja potvrda su učinkovitosti. Terme Selce je partner za Hrvatsku. Također, uključuju se i njihovi partneri Pharmaflight iz Mađarske, vezano uz inovativna rješenja koja koriste djelatnici u avio industriji.

Cilj je ovoga kongresa kreirati i Selce Memorandum s preporukama kompanijama kako bi u svoje strategije uvrstile visoko u ciljeve brigu o zdravlju svojih djelatnika. O njihovom zdravlju ovisi zdravlje kompanije i zadovoljstvo njihovih klijenata.

Kongres će, uz pozdrave dobrodošlice glavnih podupiratelja i uvodnih predavanja, imati 3 panela od po sat vremena, s uvodničarima i moderatorima u kojima će sudjelovati 28 panelista/predstavnika kompanija iz 4 zemlje sa svojim iskustvima. Radionicu na temu radnih mjesta budućnosti vodit će predstavnici Infobipa.

Predsjednik naše Udruge sudjeluje u radu Kongresa kao panelista u 3. panelu na temu brige o zaposlenicima, gdje će sa temom Ljudski čimbenici u kontroli letenja, istaknuti primjer dobre prakse djelovanja Hrvatske udruge kontrolora letenja i Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja. Mi smo proteklih 18 godina svojim zalaganjem, znanjem i utjecajem uveli u praksu mnoge projekte i procese iz domene ljudskih čimbenika, koji su tek iza 2015. godine postali djelom EU regulative i nečega što poslodavci u domeni zrakoplovstva moraju uvrstiti u svoje modele školovanja i poslovanja.

Brigom za svoje članove spomenute organizacije su učinile da je u svrhu zaštite zdravlja i brige o djelatnicima u Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe sve propisano regulativama EU REG 340/2015 i EU REG 373/2017 prvenstveno, kao što su: Team Resource Management, Critical Incident Stress Management, Fatigue Management, ali i medicinska rekreacija, kao i osiguranje licenci kontrolora letenja u slučaju gubitka medicinskog kriterija, na dobrovoljnoj osnovi.

Seminar počinje sa radom sutra, 13. svibnja 2022. u 10:00 sati, a traje do 17:00 sati, kada završava navedena radionica Infobip-a o dizajniranju radnog mjesta budućnosti, u kojoj kao pozvani ekspert sudjeluje i Predsjednik HUKL-a Željko Oreški.

Po završetku kongresa bit će dostupni materijali i prezentacije, ako i kratki video uradak, gdje će spomenuti dati izjavu vezanu za brigu o djelatnicima u kontroli letenja.

Motivi iz Selca i Crikvenice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: