PROJEKTI

Tijekom godina, naša Udruga je pokrenula ili odradila veliki broj projekata koji se sada smatraju oduvijek prisutnim. Malo o tome kako smo došli do nekih pogodnosti…

CISM

Mjere za ublažavanje stresa nakon kritičnog incindenta u potpunosti se uklapaju u Politiku održavanja sigurnosti u HKZP-u (Safety Pollicy) i usklađene su sa Eurocontrol-ovim savjetima i uputama za provođenje CISM-a.

više…

Osiguranje dozvola KZP

Posao kontrolora zračnog prometa je stresan i vrlo odgovoran. Za stjecanje samog ovlaštenja potrebno je ispuniti mnoge uvjete, no jedan od vrlo bitnih je odlično zdravlje. 2010. godine HUKL je sklopio ugovor sa osiguravateljskom kućom Uniqa i ponudio svojim članovima nešto jedinstveno na ovim prostorima.

više..

TRM

Team Resource Management (TRM) se definira kao strategija za najbolje korištenje svih raspoloživih resursa – informacija, opreme i ljudi da se optimizira sigurnosti i efikasnost usluge kontrole zračnog prometa.

više…

Medicinska rekreacija

Uslijed uvjeta rada, koji su vrlo specifični i iziskuju velike promjene normalnog bioritma svakog kontrolora letenja, rad u smjenama, posebno noćni rad, bilo je potrebno pokazati da takvi posebni uvjeti rada, imaju za potrebu i posebne mjere za relaksaciju i otpuštanje nagomilanog stresa i umora.

više…

IFATCA EB (2010-2016)

Po prvi puta u povijesti cijele naše regije, jedan kontrolor letenja iz naše sredine je bio predložen i izabran u tri dvogodišnja mandata u Izvršni odbor IFATCA-e, kao Executive Vice-President Europe. Bio je to Željko Oreški, također predsjednik HUKL-a od 2003.-2016.

IFATCA Dubrovnik 2009

Po riječima mnogih, jedna od tri najbolje organizirane svjetske konferencije IFATCA-e u povijesti. Dogodilo se to u travnju 2009. godine nakon trogodišnjih priprema. Mali video možete vidjeti ovdje: https://youtu.be/1CTD37Hyhww

ERM Cavtat 2011

Slijedom velikog uspjeha u organizaiji svjetske konferencije sa preko 600 sudionika, na istom mjestu, u hotelu Croatia u Cavtatu, organizirali smo i European Regional Meeting IFATCA-e u listopadu 2011. Predsjedavajući istog bio je tadašnji EVP Europe, Željko Oreški.

ERM Zadar 2014

Nakon izbijanja sukoba između Ukrajine i Rusije, predviđeni domaćini su morali odustati od organizacije ERM 2014. samo nekoliko mjeseci prije predviđenog termina odvijanja istog. Uz veliku pomoć HSSKL-a, HUKL je organizirao i treći međunarodni događaj u pet godina, s čime je postao jedna od najutjecajnijih i najorganiziranijih udruga u Europi.

Let’s build something great together.

%d bloggers like this: