Sretan Međunarodni dan žena!

Sretan Međunarodni dan žena! 

Ja sam Željko Oreški, predsjednik Hrvatske udruge kontrolora letenja. 

Ove godine međunarodna zajednica kontrolora zračnog prometa i međunarodna pilotska zajednica udružuju snage u promicanju rodne ravnopravnosti u zrakoplovstvu. 

IFATCA se, stvarajući IFATCA-in Equality, Diversity and Ethics Taskforce, The EDETF 2019. godine, vrlo javno obvezala promovirati jednakost i raznolikost u našoj profesiji. Čineći to, IFATCA vjeruje da će ovo ojačati našu profesiju u svijetu. 

IFATCA će poticati sve udruge članice da promiču jednakost i različitost bez obzira na filozofiju života, kulturu ili spol. IFATCA potiče sve udruge članice da poduzmu mjere kako bi osigurale da žene kontrolori zračnog prometa budu zastupljene na svim razinama unutar svoje udruge, u svom izvršnom odboru i u svojim odborima. 

Udruge članice IFATCA pozvane su da dodatno osiguraju da zapošljavanje i odabir novih kontrolora zračnog prometa ne smiju biti pristrani prema spolu, etničkoj pripadnosti, seksualnoj orijentaciji, kulturnom podrijetlu ili bilo kojim drugim karakteristikama. IFATCA će kontinuirano raditi na promicanju jednakosti i različitosti u našoj profesiji. 

I IFATCA i IFALPA prihvaćaju temu Međunarodnog dana žena #ChooseToChallenge. Mi u IFATCA-i i IFALPA-i odlučujemo izazvati i prozvati rodnu pristranost i nejednakost u zrakoplovstvu. 

Iz izazova proizlazi promjena, pa odaberimo svi izazov. 

Pridružite nam se i pokažite svoju podršku odabirom poze izazova.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: