Ryanair službeno potvrdio dolazak u Zagreb; uvode letove na 12 destinacija, cijene počinju od 19,99 eura

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/sjajna-vijest-ryanair-stize-u-zagreb-i-uvodi-linije-za-osam-zemalja-i-dvanaest-gradova/

Ryanair dolazi u Zagreb, objavili su predstavnici niskobudžetne aviokompanije na virtualnoj press konferenciji koja je počela u 11.30 sati. Izvršni direktor Ryanaira, Eddie Wilson, na početku konferencije za medije rekao je kako su u toj tvrtki uzbuđeni jer nakon dugo godina dovode niskotarifnog prijevoznika u Zagreb.

Wilson je rekao kako će Ryanair bazirati četiri svoja zrakoplova u Hrvatskoj te kako ulažu 200 milijuna dolara u zagrebačku bazu. Dodao je i kako će imati 12 linija kojima će iz Zagreba kretati 36 letova tjedno. Cijene karata kretat će se od 19,99 eura.

Putovat će se s novog putničkog terminala

Na konferenciji za medije je otkriveno i kako će Ryanair putovati s novog putničkog terminala u Zagrebu te da će prvo prometovati zrakoplovi tvrtke Lauda.

“Usred smo pandemije, no nema sumnje da će nova zagrebačka baza rasti. Dovest ćemo tisuće novih putnika u Zagreb i potaknuti lokalno zapošljavanje”, poručili su iz Ryanaira. Dodali su i kako u roku od dvanaest mjeseci žele drastično povećati broj linija.

[Photo: Dmitry Birin]

Za putovanja iz Zagreba nude se destinacije u Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Crnoj Gori, Norveškoj, Švedskoj i Velikoj Britaniji. Kada se radi o Belgiji, linija će biti Zagreb-Bruxelles, za Francusku će to biti linija Zagreb-Pariz, za Crnu Goru Zagreb-Podgorica, za Norvešku Zagreb-Oslo, za Švedsku Zagreb-Göteborg te Zagreb-London za Veliku Britaniju.

Kada se radi o ovih šest zemalja, Ryanairom ćemo putovati samo u jednu od destinacija, dok je za Italiju i Njemačku otvoreno više destinacija. Kada se radi o Italiji, otvorene su dvije linije, ona Zagreb-Milano i Zagreb-Rim, dok su za Njemačku otvorene čak četiri linije. Tako ćemo iz Zagreb imati direktne linije za Dortmund, Frankfurt, Karlsruhe i Memmingen.

Foto: EPA

Malo smo pogledali stranicu Ryanaira pa smo tako vidjeli da se letovi za Bruxelles planiraju već od lipnja. Tako se jednosmjerna karta s 2. lipnjem kao datumom polaska može kupiti za 30.59 eura.

Za Pariz se linija otvara u rujnu po cijeni od 40.99 eura za jednosmjernu kartu, dok se od rujna može letjeti i za Dortmund po cijeni od 39.99 eura. Za Milano se može od srpnja, po cijeni od 26.99 eura, a za Rim od rujna po istoj cijeni.

Možda i najzanimljivija je linija za London koja će, kako stvari zasad stoje, prometovati svakodnevno, a cijena koja je sada navedena je 39.99 eura za jednosmjernu kartu.

https://www.vecernji.hr/vijesti/ryanair-ce-letjeti-iz-zagreba-za-12-europskih-gradova-1480362

 – Transformirat ćemo turizam kad prođe pandemija, kad učinimo ono što radimo i na drugim destinacijama – uspostavimo povezanost, prodajemo jeftine zrakoplovne karte i dovedemo goste koji mnogo troše. Ovo je dobra vijest za putnike, a loša za prihode avioprijevoznika – naglasio je Wilson. Kazao je da zasad nemaju interes i za domaće letove i da konkurencija na linijama uvijek dobro dođe za putnike, ali i za aviokompanije. Inače, od 12 linija koje pokreće Ryanair iz Zagreba, na njih osam već leti Croatia Airlines, a na nekima i druge aviokompanije poput Air Francea u Pariz. U znak proslave, Ryanair je pokrenuo prodaju sjedala po cijeni od samo 151 kune za putovanja do kraja ožujka 2022. godine, a moraju se rezervirati do četvrtka, 1. travnja u ponoć na web stranici www.ryanair.com.

Eddie Wilson

Ryanair u Zadru otvara ljetnu bazu i uvodi 37 linija od srpnja do kraja listopada

Ryanair u Zadru ponovo otvara ljetnu bazu te će taj grad povezati s 37 odredišta, od kojih je 17 novih, a sve uz ulaganje od 200 milijuna američkih dolara, najavili su u utorak na virtualnoj konferenciji za medije čelnici tog prijevoznika i Zračne luke Zadar.

To je na konferenciji potvrdio direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić, koji je kao i predsjednik Uprave Ryanaira Eddie Wilson naglasio da se ove godine na toj luci unatoč pandemiji i ograničenjima putovanja nadaju dobroj popunjenosti letova.

“Otvaranje novih linija u ovoj izazovnoj sezoni je dobra vijest i potvrda naše izvrsne suradnje s Ryanairom u zadnjih 14 godina, čemu se nadamo i ubuduće”, kazao je Klišmanić.

Wilson je istaknuo da će u bazi u Zadru imati dva bazna zrakoplova, te da će s tom zračnom lukom imati 78 tjednih letova prema mnogim europskim odredištima, a uvjeren je i da će to pokrenuti turizam na zadarskom području, posebice ako se Europa otvori u ljetnim mjesecima s obzirom na nastavak cijepljenja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: