VELIKA SRCA SU TRČALA ŠESTI PUTA

Kao i proteklih pet godina, i ove, dakle po šesti puta, prve nedjelje u prosincu, naš Klub svoje snage, energiju i organizaciju volontera usmjerio je na stvaranje barem malo bolje budućnosti djeci koja nemaju adekvantnu roditeljsku skrb i o kojima brine Udruga Nova budućnost. Okupili smo se, raširili uhodano naše štandove, koje je nesebično postavio Komunalac Samobor, rasprostrli uhodano pozicije za prijave, donacije, okrjepe, DJ punkt i čekali od 9:00 sati prve trkače i hodače da nam se pridruže u ovom prvom prosinačkom, hladnom jutru.

Zahvaljujući našim dragim sponzorima koji su nama od prvih Srca, kao i našim pratiteljima humanitarnih zbivanja iz Uniqa osiguranja, i prije starta smo bili svjesni da ćemo ove godine rušiti nove rekorde u iznosu prikupljenih donacija. Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja i Hrvatska udruga kontrolora letenja učinili su svoje, darivali su bez razmišljanja, jer jednostavno mogu i žele i na tome im veliko hvala u ime dječice koja će imati bolje uvjete barem nekoliko sljedećih mjeseci od onoga što je prikupljeno.

Na prostoru nekadašnje samoborske vojarne već na startu u 10 sati našlo se 380 velikih srca, koja su i ove godine odlučila potrčati ususret novoj budućnosti za djecu bez roditeljske skrbi, a nešto prije 11 sati taj broj je narastao na 500-tinjak trkača ili hodača na stazi čiji krug iznosi 720 metara. Tako se broj sudionika “opasno” približio lanjskom, i bilo je izvjesno da ćemo ga najvjerojatnije i premašiti.

Sve je na početku ispratio Sveti Nikola, posebno na radost djece, za koju je pripremio i uvijek primamljive bombone. Na stazi su, dakle, i veliki i mali, sportaši, klupski ili pojedinačno, rekreativci, kućni ljubimci, nordijdski i obični hodači, ali i 10-ak ozbiljnih trkača koji su do 14 sati, do kada je trajala akcija, odlučili istrčati maraton i možda na njemu srušiti i svoj osobni rekord. Svatko je na kraju svojih istrčanih dionica organizatorima prijavio broj istrčanih krugova što su, uz vlastitu donaciju trkača, svojim novčanim doprinosom uvišesterostručili kontrolori letenja, koji je od prvog dana uz ovu akciju.

Ni jedna od dosadašnjih 6 akcija Velika srca trče nije prošla bez jedne od ključnih trkačica u organizacijskom smislu, Petre Aralice, pa tako niti ova, ali ovaj put, uz sestru Ivanu, i s pojačanjem, najmlađim sudionikom Velikih srca 2019., malim Antom koji još nije napunio ni 2 mjeseca života i ovo mu je bilo sportsko krštenje.

Iako Velika srca trče nemaju natjecateljski karakter, ipak smo uočili one koji su pretrčali najviše i činili to od samoga starta do 14:00 sati kada smo odsvirali kraj, ali stvarno odsvirali kao što smo svirali od nekih 8:30 pa sve do 14:00, dva vremešna DJ-a, koji uživaju u uveseljavanju naroda i to nam je i uspjelo.

Na kraju, ono najvažnije, trkači, hodači, šetači, donatori, prijatelji iz raznih sportskih klubova i udruga iz Samobora, Zagreba, Jastrebarskog, Zagorja, iz šire okolice grada Zagreba i županije, zajedno sa našim sponzorima, donirali su najviše novaca i bonova za kupovinu ikada, u ukupnoj vrijednosti od 39.389,00 kuna, ne računajući ono što će sutra biti vidljivo na žiro-računu Udruge Nova budućnost od direktnih uplata onih koji nisu bili u mogućnosti danas osobno donirati i trčati u Samoboru. Najviše do sada, ukupno je trčao ili hodao 621 trkač, pri čemu su napravili 7073 kruga, što je otprilike 5092 kilometra, kao od Samobora do Auyuittuq National Park-a.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: