Hrvatskoj tvrtki međunarodno priznanje

Međunarodno udruženje kontrolora zračnog prometa (IFATCA) proglasilo je hrvatski softver najboljim tehničkim rješenjem za kontrolu leta.

Hrvatski softver za kontrolu leta Vibe solution najbolje je tehničko rješenje na svijetu, odlučio je tako stručni žiri IFATCA-e. Predstavnici Vibea i Hrvatske kontrole zračne plovidbe primili su priznanje za inovacije već prvog dana svečane konferencije IFATCA58 koja se održava u Kostariki.

Za titulu najboljeg biralo se između tehničkih rješenja iz više od 130 država, no stručni žiri nagradu je dodijelio hrvatskom multilevel-briefing sustavu koji je jedan od svijetlih primjera suradnje privatnog i javnog sektora.

Vrijednost hrvatskog softvera prepoznala je većina od 50.000 članova IFATCA-e iz više od 130 zemalja, profesionalaca iz područja zrakoplovstva i kontrole zračne plovidbe, što ovaj uspjeh čini još većim.

U iduća četiri dana konferencije IFATCA58, koja traje od 20. do 24. svibnja, održat će se brojni sastanci predstavnika kontrole zračne plovidbe cijeloga svijeta, a zasigurno će biti prilike i da hrvatski predstavnici pobliže elaboriraju svoja iskustva sa softverom Vibe solution.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: