Lufthansa opet leti prema Hrvatskoj, evo koje linije se vraćaju

Izvor: index.hr

KAKO je ranije najavljeno, Lufthansa će od kraja lipnja letjeti na linijama iz Frankfurta prema Dubrovniku i Puli.

U najnovijem priopćenju kompanija je objavila modificirani red letenja u kojem ima nekoliko novosti vezano uz destinacije u Hrvatskoj prema kojima Lufthansa inače prometuje u ljetnom redu letenja.

Vraćaju se linije München – Dubrovnik i München – Split

Uz ponovno uvođenje linije Frankfurt – Dubrovnik, Lufthansa će od 20. lipnja ponovno prometovati i na liniji München – Dubrovnik, jednom tjedno, svake subote. Veći broj tjednih letova očekuje se od početka srpnja, kada bi kompanija mogla letjeti na obje linije (iz Frankfurta i Münchena) svakodnevno prema Dubrovniku.

Lufthansa se ponovno vraća i u Zračnu luku Split, povezujući ovaj grad s Frankfurtom i Münchenom.

Od 20. lipnja uvodi se linija München – Split, jednom tjedno, svake subote, a od 27. lipnja i linija Frankfurt – Split, također jednom tjedno, subotom. Kao što je slučaj i s Dubrovnikom, od srpnja se očekuje veći broj tjednih letova prema Zračnoj luci Split.

Lufthansa će na linijama prema Splitu i Dubrovniku koristiti zrakoplove iz A320 obitelji (A319, A320, A321) sukladno potražnji i bookinguna svakom pojedinom letu. Na liniji iz Frankfurta prema Puli koristit će se zrakoplovi manjeg kapaciteta.

Izgledno je da kompanija u lipnju neće pokrenuti ostale linije prema Hrvatskoj (Zadar i Rijeka), dok će liniju München – Zagreb vrlo vjerojatno pokrenuti Croatia Airlines s kojom Lufthansa ima code-share ugovor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: