Horor u Karachiju

Srušio se putnički zrakoplov Airbus A320 u kojem se nalazilo 99 putnika na stambenom području u blizini Karachija, izvijestile su pakistanske vlasti. U ovom trenutku nije poznato ima li žrtava, međutim vjeruje se da ih ima. 

– Pokušavamo potvrditi broj putnika, ali inicijalna brojka je 99 putnika i 8 članova posade – izjavio je  Abdul Sattar Khokhar, glasnogovornik pakistanske agencije za sigurnost avioprometa, prenosi DW. 

Lokalni mediji pišu kako je na letu bilo 90 putnika, međutim još uvijek se čeka službena potvrda. Operacija spašavanja je u tijeku, te su na teren poslani civilni i vojni timovi spasioca.

Prema pisanju pakistanskog medija Dawn, počele su curiti informacije o putnicima s leta, vjeruje se kako je među njima bio direktor Programming 24 News Ansar Naqvi.  Predsjednik Bank Punjab Zafar Masood bio je jedan od putnika. Prema obitelji on je u kritičnom stanju, ali preživio je pad zrakoplova. 

Pakistanska vojska poslala je na teren helikoptere kako bi pomogli u spašavanju, dok je ministar zdravlja proglasio izvanredno stanje za sve bolnice na području Karachija.  Ministar avioprometa Ghulam Sarwar izrazio je tugu i žaljenje zbog nesreće i odmah je naredio istragu uzroka pada civilnog zrakoplova.

Zrakoplov je trebao sletjeti kad se srušio pokraj četvrti grada Karachija koji se nalazi oko 3,2 kilometra sjeverno-istočno od međunarodnog zrakoplova Jinnah, navodi BBC. 

Službe spašavanja brine i činjenica što je zrakoplov pao na stambenu četvrt i što bi i to moglo dovesti do novih žrtava.   

Prije pada aviona pilot je prijavio tehničke probleme, izjavio je za CNN glasnogovornik aviokompanije Abdullah Khan.

Više o tome…Horor u Karachiju: Putnički zrakoplov sa 107 ljudi srušio se na stambenu četvrt. VL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: